|
suurtash
|
 |
« Cevap #2 : 2011 noyabr 02, 15:11:32 » |
|
VATAN Dünya qocaman, bilem men, Lâkin Vatanımnı sevem! Aqranı yoq Qırımım, Ogüñde men baş egem!
Milletimniñ negizi sen, Halqım mında tamır atqan! Nice horluqlar çekse de, Vatan deye saña qaytqan.
Yelkenleri yelnen tolğan, Necatını sende tapqan! İradesi bükülmezdir, Seniñ içün tökken al qan.
Yeşil Ada – Tuvğan Qırım! Vatanımsıñ, еm de yırım! Yeşil Ada – ana Yurtum, Menim temelim, ğururım! 12.12.2007 s. UMÜT-ÖMÜR
Umüt yipi ep uzana, Ğalba soñu olmaycaq. Ömür onı yavaş-yavaş Tüyümçikke bağlaycaq.
Sadef tüslü incilerni Birer-birer toplaycam. Ömür boyu boyuncaqnı Boynumdan çıqarmaycam.
Ömrüm umüt ile keçe, Bilmem soñunda ne bar, Umüt-ömür, ömür-umüt – Yaz, küz, qış em de bahar.
Ayatımnıñ er bir künü, Dersiñ inci danesi. Boyuncaqnıñ özü ise, Ömrümniñ neticesi. 09.02.2010 s. SENSİZ Sensiz ayat ayat degil – Ğam ve keder deryası. Sensiz künler bahtlı degil – Olar tek baş belâsı. Sensiz güller, güller degil – Sanki tiken bağçası. Sensiz bülbül yırcı degil – Bayquş – süküt padişası. Sensiz deñiz quvanç degil – Asretlikniñ mekânı. Sensiz dağlar işanç degil – Umütsiz çöl er yanı. Sensiz küneş sıcaq degil – Suvuq aynıñ alqası. Sensiz yelçik hafif degil – Suvuq qış furtunası. Sensiz bahar, bahar degil – Yalancı bir alemdir. Sensiz yayla yeşil degil – О, menim bir nalemdir. Sensiz alem, аlem degil – Suvuq qaya, qırlardır. Sensiz ömür, ömür degil – Tek ağlatqan yırlardır. Sensiz olmaq yaşav degil – Меnim içün azaptır. Sennen ömrüm bağlansa – Меnim içün yır, sazdır. 01.03-08.2009 s.
SENİÑ TEBESSÜMİÑ (Dilyaver Mamutovğa bağışlayım) Seniň tebessümiň, Sanki bahar, sanki yaz. Seniň tebessümiň, Daldaki ballı kiraz.
Seniň tebessümiň, Saba doğğan ilk küneş. Seniň tebessümiň, Yürek yaqqan bir ateş.
Seniň tebessümiň, Aynıň yarıq gecesi. Seniň tebessümiň, Göňlümniň eglencesi.
Seniň tebessümiň, Nazlı maqam, şeň bir saz. Seniň tebessümiň, Men içün daima az. Seniň tebessümiň, Melevşe ile sırdaşır. Seniň tebessümiň, Оldı maňa bir yoldaş.
Seniň tebessümiň, Er vaqıt hayalımda. Seniň tebessümiň, Yaşay menim aňımda.
12-18.10.2011 с.
SÖZ BEREM Oyım, tüşüncem, Ruyam, hayalımsıň. Butün barlığım, Em tayançımsıň.
Allağa biň şukür, Sen meni taptıň. Bağrıňa basıp, Ohşadıň, sardıň.
Men saňa daim Sadıq olacam. Söz berem, qalbiňni İç soldırmaycam.
Seniň namusıň, Ğururıň olacam, Sennen er daim, Bir nefes alacam.
Ömür yolunda Biz sennen ekimiz, Bir adım atıp Maqsadqa yetermiz. 19.07.2011 s.
UMÜT Baqışıňda umüt kördim, Er sözüňde umüt duydum, Nefesiňde umüt sezdim, Сanım, umüt ile kezdim.
Umüt degen duyğu – vahşıy, O insanğa qanat taqa. Onı köklerge köterip, Özü çetten baqıp külip baqa.
Umüt işançnlar bağışlay, Adamlarnı böyle sınay. Yüreklerge iman bere, Özü çetten baqıp küle.
Zor zamanda yıldız kibi, Işıq yaqıp yardım ete. Lâkin yardım etmek degil, Tuzaqlarnı açıp kete.
Eminim, çoq kişi oňa, Can-yürekten inanğandır. Gece-kündüz umüt ile, İşanç ile yaşağandır. Cümlemizge men isterim, Umüt bizni sınamasın. Qalbimizde doğsa eger, Kerçekleşsin! Qırılmasın!
Umüt doğa, umüt öle, Umüt yana, umüt söne, Umüt kele, umüt kete, Ayat umüt ile döne.
22-23.10.2011 ss.
|