Alem-i Medeniye
Haberler:

*
Selâm, Musafir. Lütfen kiriş yapıñız ya da aza oluñız.
Faalleştirme (aktivatsiya) mektübiñiz kelmegen olsa bu yerge basıñız.
2012 mayıs 22, 13:48:57

Qullanıcı adıñıznı, paroliñizni ve faal qalma müddetini kirsetiñiz

Saife: [1]
  BASTIR  
Yollağan Mevzu: ATR'DE “METANET” programması aqqında fikirler  ( 533 kere oqulğan)
bismigalis
Administrator
Jr. Member

Beyanat sayısı: 50

Azalıq malümatı
« : 2010 avgust 01, 00:29:57 »

НАЛБАНТОВА ЭСМА http://medeniye.org/contact alâqa formasını qullanıp bir beyanat yolladı.

Meraba,Nureddin bey ve "Meydan","ATR" kanalin hadimleri! Nureddin bey, er zaman "Metanet" programmasini bahayim. Masallaniz var! Alla bin yasatsin! Son programmada "Bala terbiyelesi" sualini acikladiniz ve bir hadin dedi: "bala tek milliy mektepte ohusa gendi dilini bilir ve son lafetir!". Affedersiniz, ama razi degilim! Nekin deseniz soyleyim. Biz, yedi bala, Hirimda dogduh. Koyumuzde degil, hasabamizda ic bir tatar yoh edi. Ama gordugunuz gibi dili coh yuksek seviyede biliyim. Men aslinda gendim oca (zenatim), ama bankta mudir olup calisiyim. Mektebi, zamaninda, rus ve ukrayin dilinde pitirdin. Universitete butun imtihanlarini ukrain dilinde verdim ve o dilde de ohudum. Bir seyi de soylemek isteyim: birinci sinifta birinci baham (otsenka) iki edi!!! Nekin deseniz HAZAH DILINI IC ANLAMAZ EDIM! Evde er vahit su gune hadar gendi dilimizde lafettik ve lafetiyik. Hazahca bir soz hossah babam soger edi. Bundan da gayri evimizde butun gun turk radiosu calisir edi. Neye? Dil taraftan yardim olsun diye (babam yapti, gendi Hapshorlu, muzika ocasi Ferrui Nalbantov-76 yasinda). Onun icun soyleycegim su: bala mektepte 2 sat gendi dilini isitip onu ic bir vahit ogrenemez EVDE ANA-BABA, DEDE-HARTANA HAZAHCA LAFETSELER!!! Utanmasinlar gendi dillerinden, hazahlarin gozlerine girecek olup!!! O yalnis!!! Biz epimiz balalar, hazah mektebinde ohusahta-o vahit oyle edi (1983 seneler), universitetleri pitirdih. Kim bunda kim Turkiyede ve ic bir vahit gendi dilimizden UTANMADIH! Nerede de olsah ESALET GENDI DILIMIZDE LAFETIYIH! Hazahlarin......... Nureddin bey, yaptiginiz seyler icun cok sagolnuz!!!!!!!!!!!!!! Programmaniz (inglisce soyleyim)-SUPER!!!!!!!!!                               Saygi ve sevgi ile Esma Nalbant.
suurtash
Global Moderator
Hero Member

Beyanat sayısı: 900

Azalıq malümatı
« Cevap #1 : 2010 avgust 02, 15:33:06 »

Esma apte. Sizni ananaiz-babaniz qirim tilini bile ediler, ve sizni de ogrettler. Simdi cok qirim tatarlar 20-30-40-50 yaslarinda ozleri tilini bilmeyler ( men kibi), nasil men ogretegem balamni? Ve daa, nasil til, sizge ogretler? Evde laf etmege, amma kitablarni okumaga  zor, nasil siz rus tilini mektepte, ya da ukrain tilini bilesiz- oyle ana tilini bilmeysiz. U icun ve evde, ve mekteppte ogrenmege kerek. Tek evde etmez...
Saife: [1]
  BASTIR  

Barmağa istegen yeriñiz:  

MySQL ile küçlendirildi PHP ile küçlendirildi Powered by SMF 1.1.8 | SMF © 2006, Simple Machines LLC

XHTML 1.0 keçerli! CSS keçerli! Dilber MC Theme by HarzeM