|
RiverRat
|
 |
« : 2010 iyün 06, 09:14:51 » |
|
|
|
|
|
|
|
Körermiken tatarlıq bir oñğanlıq?
|
|
|
|
taner murat
|
 |
« Cevap #1 : 2010 iyül 07, 12:09:32 » |
|
Tuwa Sokîr tuwgandan Bekliy-bekliy kîlawuz Sózíñden burulmadan Susup turduk, uz.
Kókte, ayt, onday bolsa, Bíz mátúwmúz, ğumukkóz, Ádetten tutulmasa Berílgen bír sóz.
Tañrîm hesap bílmeseñ Tutayîk, koşîp para, Kókke sayî beğergen, Atayîk saga.
|
|
|
|
« Soñki deñişiklik: 2010 iyül 18, 11:44:08 Yollağan: taner murat »
|
|
|
|
|
|
taner murat
|
 |
« Cevap #2 : 2010 iyül 18, 11:43:06 » |
|
Bolsa eger atîñ Tatar Batîrsîñ sen, ğúregíñ bar Bílegíñe şoñgîr konar Omîzîña da melekler Atîñ Tatar bolsa eger.
Bolsa eger atîñ Tatar Kózíñ temír, kolîñ iğbar Nazarîñdan kurşun kaytar Ólím saga tiymiy geşer Atîñ Tatar bolsa eger.
Bolsa eger atîñ Tatar Baskan taşîñ yerden oynar Sîkkan taşîñ suwî şîgar Karşî tursun saga kímler Atîñ Tatar bolsa eger?
Bolsa eger atîñ Tatar Altîn sózíñ şuwa atar Fikirleríñ awur tartar Seníñ gibílerí ender Atîñ Tatar bolsa eger.
Bolsa eger atîñ Tatar Mayday hakkîñ ústke şîgar Óz tílíñdedír anaktar Mañlayîñda yazar zafer Atîñ Tatar bolsa eger.
Bolsa eger atîñ Tatar Ğaralarîñ şifa tabar Tañrî saga kîsmet saklar Kókyúzúnde de Ulka-Yer Atîñ Tatar bolsa eger.
Bolsa eger atîñ Tatar Emelíñní gúller basar Túşúñ şeşek-şeşek aşar Yuwalanîrlar búlbúller Atîñ Tatar bolsa eger. (Kóstenğe, 16 temmuz 2010)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
batugeray
|
 |
« Cevap #3 : 2010 iyül 24, 19:34:00 » |
|
Maşalla Taner Aqayga; Asıl Tatar Tilınde cazgan.
|
|
|
|
|
|
 Taşlañız o paqır qalqnı, suşu coq, Suşu bolsa, caşavında ötiycek, – Menmen Cengız, Temır Qan'nıñ torunı, Menmen onıñ colun daim kütiycek... Sırımnı bildırme, Cavlarnı qüldırme, Tatarman – Cengızday! Qart Dunay, qart Dunay!.. Beqır Şobanzade
|
|
|
|
taner murat
|
 |
« Cevap #4 : 2010 noyabr 11, 17:45:38 » |
|
|
|
|
|
« Soñki deñişiklik: 2010 noyabr 11, 18:48:07 Yollağan: taner murat »
|
|
|
|
|
|
taner murat
|
 |
« Cevap #5 : 2010 noyabr 11, 18:46:59 » |
|
Bír şaklay kabîp ğuttumBírgún ğazîñ-gúní gálíba óz azbarîmda otîrîp úyúm aldînda okîp renklí meğmuwamnî ázír ertengí kaweme aşayatîrganda yemegímní beşínğí sayifaga kózlerímní soganday patlatkanîmda bír parşa pener alağak boldîm bír parşa sak bolmadîm şanagîñ kenarîna kelíp kongan bír şaklay kabîp ğuttum. Ay-way bír şaklay o da ótken terakay ne yaptîm men degenşík n-íşledím men degenşík sak bolgaydîm degenşík endí ka-termen degenşík tomalanîp şo şaklay bír ğutum ewel sarîmay man maylangan bogazîmnî kullanîp taydîraktay tayîp kettí karînîma. Kórdíñ mí kaday? Yaramaz şaklay Wahşiy kagay Moynîm baylay Ózí ótken kuşka uşay. N-íşliyím endí? Ka-ttí ettí íşliyğegín íşledí maksatîna ğettí kíríp íşíme yerleştí. Ka-ttí yaptî ózín attî íşíme battî yerín taptî raátím sattî. Endí men ne kadar beş para bermiyím íşíme karay-beriyím yakîşmaz mením yaşîmda bír erkekke desem de bolmay. Ağîmasîz şaklay sáde íşíme kírgení men nokta koymay. Merhametsíz kagay sáde karînîma konganî man toymay. Hergún, her sáát Tapkanda fîrsat Koşaksîz sebat Boşîna lugat Tabîlmaz neğat Túmşugî alat O kaza bír hat O aşa nurbat. Burgulap ğúregímní bír teşík aşa bír teşík aşa. Yaslanîp góñílíme raát yuwalana raát yuwalana. Yemegíme sak bolmay Kabîp ğuttum bír şaklay. Góñílíme kol salîp Şokîy-şokîy parşalay Ğúregím men egleníp Ístegeníndiy oynay Kózín ğumup yuklasa Kanat astînda saklay Ğawun ğawsa íşíne Yerleşe de yuwalay. (Ğañî şîkkan kitap! - Ótken bír şaklayga sewdam - manzúme-iy sewda, © 2010 - embed/link)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
taner murat
|
 |
« Cevap #6 : 2011 yanvar 02, 11:13:58 » |
|
Ne
Ne tuwup nurlarga aşar edím kóz Ne şúrúp toprakta bolîr edím toz. Ne ósíp baladan şîgar edím er Ne ğemaát íşínde tabar edím ğer. Ne ilham, ne nefes, ne solîş, ne es Ne awuz fikirge, ne eda, ne ses.
Ne dogan uşurtup ğîgar edím kuş Ne kírpík ğumganda yaşar edím túş. Ne ğuyruk kamîşlap boylar edím kîr Ne kagîp penğíre ğîrlar edím ğîr. Ne tuygî, ne sewda, ne bízler, ne óz Ne şiir-manzúme, ne lugat, ne sóz.
Ne keríp ğayîmnî sogar edím aw Ne keskín baltam man kerter edím taw. Ne zúlfiy şáşímde oynar edí ğel Ne maga arkadaş baylar edí bel. Ne kuwat, ne kudret, ne ateş, ne kúl Ne dostlîk, letafet, ne şeşek, ne gúl.
Ne şumnî atlatîp kórer edím tañ Ne bardan kaberlí kurar edím añ. Ne ğónden sapmadan ğúrer edím túz Ne ílím, felsefe, añlar edím uz. Ne bílím, ne irfan, ne zaman, ne an Ne edep, din-iman, ne namus, ne dan.
Ne ólí ataga ğayar edím kol Ne tírí balaga aşar edím ğol. Ne karap pazardan alîr edím ğan Ne etím-tamîrîm suwlar edí kan. Ne zihin, ne zekáa, ne akîl, ne oy Ne kîsîm-akraba, ne tuwgan, ne soy.
Ne bír boş şanakka mení karattîñ Ne akîl bermeden masal añlattîñ. Ne korktîñ túşmege ateşke-suwga Ne hergún ğem yettí balalî kazga. Ne raátlík, ne yukî, ne kúlúw, ne haz Ne sefañ boldî kóp, ne kaygîñ da az.
Kábege arkamda taşîsam gene Men saga ódemem borjîmnî, nene! (10 aralîk 2010)
|
|
|
|
« Soñki deñişiklik: 2011 yanvar 08, 16:23:58 Yollağan: taner murat »
|
|
|
|
|
|
RiverRat
|
 |
« Cevap #7 : 2011 yanvar 08, 15:07:35 » |
|
Maşalla, Taner aqam! Bek begendim şonı. Başqalarğa oqumağa oñaytlı bolsun dep bizde Qırımda qullanılğan urufatqa çevirdim.
Ne
Ne tuvıp nurlarğa açar edim köz Ne çürüp topraqta bolur edim toz. Ne ösip baladan çığar edim er Ne cemaat içinde tabar edim cer. Ne ilham, ne nefes, ne soluş, ne es Ne avuz fikirge, ne eda, ne ses.
Ne toğan uçurtıp cığar edim quş Ne kirpik cumğanda yasar edim tüş. Ne cüyrük qamçılap boylar edim qır Ne qağıp pencere cırlar edim cır. Ne duyğu, ne sevda, ne bizler, ne öz Ne şiir-manzüme, ne luğat, ne söz.
Ne kerip cayımnı soğar edim av Ne keskin baltamman kerter edim tav. Ne zülfiy çaçımda oynar edi cel Ne mağa arqadaş baylar edi bel. Ne quvet, ne qudret, ne ateş, ne kül Ne dostluq, letafet, ne çeçek, ne gül.
Ne şumnı atlatıp körer edim tañ Ne bardan qaberli qurar edim añ. Ne cönden sapmadan cürer edim tüz Ne ilim, felsefe, añlar edim uz. Ne bilim, ne irfan, ne zaman, ne an Ne edep, din-iman, ne namus, ne dan.
Ne ölü atağa cayar edim qol Ne tiri balağa açar edim col. Ne qarap bazardan alır edim can Ne etim-tamırım suvlar edi qan. Ne zein, ne zekâ, ne aqıl, ne oy Ne qısım-aqraba, ne tuvğan, ne soy.
Ne bir boş çanaqqa meni qarattıñ Ne aqıl bermeden masal añlattıñ. Ne qorqtıñ tüşmege ateşke-suvğa Ne er kün cem yetti balalı qazğa. Ne raatlıq, ne yuqu, ne külüv, ne haz Ne sefañ boldı köp, ne qayğıñ da az.
Kâbege arqamda taşısam kene Men sağa ödemem borcumnı, nene!
Taner Murat, 2010 s. dekabr 10
|
|
|
|
« Soñki deñişiklik: 2011 mayıs 02, 10:50:04 Yollağan: Alessandro »
|
|
Körermiken tatarlıq bir oñğanlıq?
|
|
|
|
batugeray
|
 |
« Cevap #8 : 2011 fevral 19, 18:02:40 » |
|
Maşalla, Taner aqam! Bek begendim şonı. Başqalarğa oqumağa oñaytlı bolsun dep bizde Qırımda qullanılğan urufatqa çevirdim.
İmlanı qucur etıp Aylandırasıñız da, Taner Aqaynıñ razılıgınnı almaga kerek coqmı eken? Aldın bır razılıq algan bolgaydıñız tuvrı bır iş yasagan bolıredıñız.
|
|
|
|
|
|
 Taşlañız o paqır qalqnı, suşu coq, Suşu bolsa, caşavında ötiycek, – Menmen Cengız, Temır Qan'nıñ torunı, Menmen onıñ colun daim kütiycek... Sırımnı bildırme, Cavlarnı qüldırme, Tatarman – Cengızday! Qart Dunay, qart Dunay!.. Beqır Şobanzade
|
|
|
|
taner murat
|
 |
« Cevap #9 : 2011 mayıs 01, 22:38:37 » |
|
Múren betke
Kuş uşurtup ğúregímden Múren betke awup turgan Toñka-kîyîş ğagasîndan Geşer edím índemeden.
Saklî-saklî maga kóre Bazî túşúp, bazî atta Bazî suwnuñ kîyuwunda Bekler edím tereklíkte.
Íşím tartîp yúz biñ kere Ya bír nazar, ya bír kelam Umut etíp kún de akşam Batar edím kadelerge.
Herkez tuydî, ka-típ bílmem Sízden geşkenímde akşam Túşúnğelí suratîmdan Şîbîrdaşîr edí álem.
Aytsa bírew, tuwul yalan, Sení ğoklay ğúremen men Múren betke, múren betten Kumlî-taşlî ğagasîndan.
Bírgún tînîk uzaklarga Ketkenímden alsañ kaber Mením kadarîmdan beter Alîşmay kal yoklîgîma! (Kókten sesler, I- ínğí bólím, Temúçinden - kîta)
|
|
|
|
« Soñki deñişiklik: 2011 mayıs 01, 22:41:24 Yollağan: taner murat »
|
|
|
|
|
|
taner murat
|
 |
« Cevap #10 : 2011 iyül 11, 14:26:43 » |
|
Bayrak kúní
Yígírím-altîsî búgún, haziran, Minare-minare sús taktî, bayrak. Semalar ap-aydîn, mawusî berrak, Kîrîm'dan dúnyaga okîla ezan.
Ğaş kîzlar kózínde ğîltîray felek, Kîrîm'îñ-Kîrîm'îñ hawasî sîğak. Bír bala sallanîp ğelpíldiy bayrak, Sîradan kún tuwul, búgún múbarek.
Kórmedím bonday tañ, bonday bír şafak, Tatarlar-Tatarlar dórt ğónden aga. Búgúnní yaşattîñ, temenna saga, Kartlarîñ-ğaşlarîñ kolînda, bayrak!
Biñ yaşa bayragîm, ela zenger hakk, Som altîn-som altîn tamgalî mañlay! Káyinat rengínden ayîrgan Kuday, Tom, dokîz bírleşken milletke bayrak. (Kóstenğe, 26 haziran 2011)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|