Alem-i Medeniye
Haberler:

*
Selâm, Musafir. Lütfen kiriş yapıñız ya da aza oluñız.
Faalleştirme (aktivatsiya) mektübiñiz kelmegen olsa bu yerge basıñız.
2012 mayıs 22, 13:30:52

Qullanıcı adıñıznı, paroliñizni ve faal qalma müddetini kirsetiñiz

Saife: [1]
  BASTIR  
Yollağan Mevzu: BO SAYTTA TATARMAN DEP AYTKAN KIRIM TATARLARINA AKARET ETMEK SERBES EKEN  ( 2184 kere oqulğan)
batugeray
Hero Member

Beyanat sayısı: 342

CİHANGİR BORAN ---- ( Qırım TATAR'I ) -----

Azalıq malümatı
« : 2010 aprel 26, 22:36:31 »

“Atınnı bermeden aqaret etmek, bek qüş bır iş tuvuldır.

-“Adını vermeden hakaret etmek, katti ve zor bir iş değildir.

« Soñki deñişiklik: 2011 fevral 26, 14:27:22 Yollağan: batugeray » Logged

Taşlañız o paqır qalqnı, suşu coq,
Suşu bolsa, caşavında ötiycek, –
Menmen Cengız, Temır Qan'nıñ torunı,
Menmen onıñ colun daim kütiycek...

Sırımnı bildırme,
Cavlarnı qüldırme,
Tatarman – Cengızday!
Qart Dunay, qart Dunay!..

Beqır Şobanzade
Alessandro
Administrator
Hero Member

Beyanat sayısı: 461

Azalıq malümatı WWW
« Cevap #1 : 2010 aprel 27, 12:20:47 »

Bu forumğa yazılğan er şeyni oqumaq içün vaqtım yoqtır, bunıñ içün qaidelerimizni bozğan er bir yazı vaqtında köralmayım. Amma. Er bir beyanatnıñ astında "Moderatorğa bildir" degen bir bağlantı bar. Bu bağlantığa basıp beyanat içinde olğan aqaret, sögünç ya da başqa qaidelerni bozğan şeyler aqqında maña bildirip olasız.
Şu Emir Timur serlevalı mevzunı körülmesin dep vaqtınca gizledim, biraz boş vaqtım olğanda onı oqup temizlerim.

Diqqat: işbu qullanıcı Qırımtatar degil.
batugeray
Hero Member

Azalıq malümatı
« Cevap #2 : 2010 aprel 27, 13:28:41 »

Bu forumğa yazılğan er şeyni oqumaq içün vaqtım yoqtır, bunıñ içün qaidelerimizni bozğan er bir yazı vaqtında köralmayım. Amma. Er bir beyanatnıñ astında "Moderatorğa bildir" degen bir bağlantı bar. Bu bağlantığa basıp beyanat içinde olğan aqaret, sögünç ya da başqa qaidelerni bozğan şeyler aqqında maña bildirip olasız.
Şu Emir Timur serlevalı mevzunı körülmesin dep vaqtınca gizledim, biraz boş vaqtım olğanda onı oqup temizlerim.

Saygılı Rus Balası Aleksandır,

Atınnı bermeden akaret etmek, bek küş bır iş tuvuldur.
Men edepsızler üşün edebımı bızamam. men er azaga kayır tua etıp, Tangrıdan köp rahmetmen selametlık tliycekmen.

Mence sen sade, "TATAR ULI TATARMAN" dep aytkan men diy Kırım Tatarlarına etılgen akaretlernı kormiysın; taada bolarga "bek aruv boldı" dep kuvanasın mence. Men sızlerge köp külemen. Men bırevge, Mıskılcı (şakacı) dep aytkanda; "akaret etüv - akaret etüv" dep öküre edın.

Saga köp külemen Rus Balası Allessandro:))))
« Soñki deñişiklik: 2010 aprel 29, 02:44:19 Yollağan: batugeray » Logged

Sırımnı bildırme,
Cavlarnı qüldırme,
Tatarman – Cengızday!

Beqır Şobanzade
batugeray
Hero Member

Azalıq malümatı
« Cevap #3 : 2010 aprel 28, 19:32:23 »

Alessandro,

Coytacaq bolsan, Emır Temır qonusunu tuvulda,  bo mevzuda bolgan sögüşlernı coytqan bolsan, tuvrı bır iş bolur edı dep oylayman; menı annaysınmı eken?

“Atınnı bermeden aqaret etmek, bek qüş bır iş tuvuldır.

Men edepsızler üşün edebımnı bızalmam. Men alay Tañrı quluna qayır duva etıp, Tañrıdan qöp raqmetmen selametlıq tliycekmen; bunday bolıp,  edepsızler üşün davamdan da aylanmam; aytarman, qaytmam!

Bır qul, bır qulga,  camanlıq tılep, aqaret etken bolsa, aytqan lapları, ketıp, yañrap, qöbiyip, o qulnuñ özıne aylanıp qaytar eken.
Bır qul da bır qulga, caqşılık tılep qayır duva etken bolsa, o qulnuñda tılegen bolganı qayırlar, ketıp, yañrap, qöbiyip, o qulnuñ özıne aylanıp qaytar eken.” 
C. BORAN.

-“Adını vermeden hakaret etmek, katti ve zor bir iş değildir.

Ben edepsizler için edebimi bozamam. Ben her Allah kuluna hayır duva edip, Allahtan çok rahmetle selametlik dileyeceğim; aynı şekilde, edepsizler için davamdan da dönmem; söylerim, vazgeçmem!

Bir kul, bir kula, kötülük dileyip, hakaret etmiş olsa, söylediği lafları, gidip, aksedip, çoğalıp, o kulun kendisine dönüp geri gelirmiş.
Bir kul da bir kula, iyilik dileyip hayır dua etmiş olsa, o kulunda dilemiş olduğu hayırlar, gidip, aksedip, çoğalıp, o kulun kendisine dönüp geri gelirmiş.”-
C. BORAN.

« Soñki deñişiklik: 2011 fevral 26, 14:29:49 Yollağan: batugeray » Logged

Sırımnı bildırme,
Cavlarnı qüldırme,
Tatarman – Cengızday!

Beqır Şobanzade
batugeray
Hero Member

Azalıq malümatı
« Cevap #4 : 2010 avgust 05, 13:23:11 »

Qa ne boldı Emır Timur qonusu?

Sırımnı bildırme,
Cavlarnı qüldırme,
Tatarman – Cengızday!

Beqır Şobanzade
can polat islambegov
Newbie
*

Beyanat sayısı: 1

Azalıq malümatı
« Cevap #5 : 2010 sentâbr 05, 21:07:25 »

evvela hepinizi su an kutlarim dünya cok kücüldü. bir zamanlar dünya kendimizden bashkka türk yani turan varmi bilmezdik .imdi Sizler teke tek hür ve medeni insanlar olarak iletishimde bulunmaktasiniz.ilgeyi mevzuyu tak okumadim cünki iftar yaklashmakta saat coshup gitmekte.Men ise yani ben ise Sizlere nasihat degil yalingiz yalniz cagin vermish oldugu nimetleri kullanalim derim turan ve türk olarakdan kendimize düzen verelim. Maziye gecmis imdi kecmis derik men acizane tüm kardeshlerimden gargashlarim ve hanimgardashlarimdan dilegim shunu iyi belleklerine cok iyi yerleshtirmelerini istirham ederim: Dünyada Türkün Türkden bashga baska can ciger dostu gardashi yoktur. az yakin gecmishimizi lütfen bir hatirlayalim .                                                                Böyle forumlari bilgi alishverishi ,dostluklar ve medeniy olmak icün ayrica ish ticaret kurmak gibi sosyokültürel acilimlar .Ayrica ileriki yillarda turan bir devdir olmak icin ve türüklerin ciddi bir pakti halfi topluluklari icin kullanilsin derim. ba Cünki eger biz bize anlashamazsak zaten komshularimiz bizi sevmiyorlar ellerimizdeki topraklarimizi ellerimizden almak icin ugrashiyorlar. anlayishiniz icin teshekkür ederim. saygilarimla can polat
Saife: [1]
  BASTIR  

Barmağa istegen yeriñiz:  

MySQL ile küçlendirildi PHP ile küçlendirildi Powered by SMF 1.1.8 | SMF © 2006, Simple Machines LLC

XHTML 1.0 keçerli! CSS keçerli! Dilber MC Theme by HarzeM