Alem-i Medeniye
Haberler:

*
Selâm, Musafir. Lütfen kiriş yapıñız ya da aza oluñız.
Faalleştirme (aktivatsiya) mektübiñiz kelmegen olsa bu yerge basıñız.
2012 fevral 12, 06:08:45

Qullanıcı adıñıznı, paroliñizni ve faal qalma müddetini kirsetiñiz

Saife: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 9
  BASTIR  
Yollağan Mevzu: Türkiyedeki Qırımtatarlar  ( 17776 kere oqulğan)
estatares
Newbie
*

Beyanat sayısı: 11

Azalıq malümatı
« Cevap #60 : 2009 noyabr 12, 02:44:03 »

Roosevelt demiş ki:
"Bir insanı ahlaken eğitmeden sadece zihnen eğitmek topluma bir bela
kazandırmaktır."
Betugeray, saña bîr zur adam süzî.
Bir insanı ahlaksız yetiştir, onu üniversiteler de okut adam et, o topluma bela olur.
Senin dediğin gibi örf-adet gelenek görenek aileden gelen mefhumlar, nesil nesebin temiz ise ahlakın da temiz-düzgün olursun.
Bize miras olarak bu güne kadar gelen dilimiz, örf-adet geleneklerimiz unutulursa ve biz onları bizden sonraki nesillere akramazsak işte o zaman vay halimize! Kötü bir mirasyedi olmaktan öte birşey olamayız.
Şiir çok güzel, fikirlerin ise senin asil bir nesilden geldiğini gösteriyor. Sağol!
(Türkçe yazdım kusura bakmayın, Kazan Tatarcası ile yazmak istemedim.)
batugeray
Hero Member

Beyanat sayısı: 340

CİHANGİR BORAN ---- ( Qırım TATAR'I ) -----

Azalıq malümatı
« Cevap #61 : 2009 noyabr 12, 18:50:47 »

Men bir kayçan da okuma-yazma turunda yazmadım ham aytmadım.
TİL tarafından bagam aytaman yazaman!
Kaysı til ilen konuşkan bu neslimiz ecdadimiz? Sen ol tilni bilesin mi?
Sen tiliñi coytkan bolsañ, kaysı milletten bolganıñnı da coytasın!
("Sen" yazmaktagı maksadım ozine Tatar, Kırımtatar, Türîk dep, oz tilin tugan tilin coytkanlardir)

İkinci mesele; Okuma yazma bilmegen cahil bolmaz. Kültürsüz-medeniyetsiz bolgan kişi cahil bolur.
Ecdadımız bu taraftan uylaganda hiç bir zaman cahil bolmadı! Yaşadığı zamanın diğer (Bu köngü anlamda Türük soyundan bolgan) insanlarina bakkanda er vakit onlardan üstün idi!

Mende bo konuda siz diy uylayman; sav bolunuz.

(Türkçe yazdım kusura bakmayın, Kazan Tatarcası ile yazmak istemedim.)

E bo porumda Tatarlar işinde, Kırım Tatarı - Kazan Tatarı -  dep bır ayrım - kayrım cok dep bılemen. Sız Kazan Tatarcasıman da cazgan bolsanız, men anlayman; bunday bolup, Kazakşa, Kırgızca, Uygur şa da cazgan bolsa edınız men gene uylap, tüşünüp, anlar edım. O larnın tılıde bıznın Kırım şöl şivege köp uşay.

Esen bolunuz.
« Soñki deñişiklik: 2009 noyabr 13, 15:53:45 Yollağan: batugeray » Logged

Taşlañız o paqır qalqnı, suşu coq,
Suşu bolsa, caşavında ötiycek, –
Menmen Cengız, Temır Qan'nıñ torunı,
Menmen onıñ colun daim kütiycek...

Sırımnı bildırme,
Cavlarnı qüldırme,
Tatarman – Cengızday!
Qart Dunay, qart Dunay!..

Beqır Şobanzade
batugeray
Hero Member

Azalıq malümatı
« Cevap #62 : 2009 noyabr 15, 21:16:17 »

KEÇMİŞTEKİ SUÇLARIMIZ

Biri açqan kitabını, “Lânet!” diy...
Helagüge, Batı hanğa, Temirge;
Biri yazğan tarihını, “Barbar!” diy...
Bir vaqıtlar boynun bükken emirge...

“Tatar halqı, Tatar hanı! – fısılday
Kâfir, mümin – bütün dünya tilleri, –
Tatar hanı curtumıznı caqtı şay
Mengülikke ateş bolsun er ceri...”

Faqır tatar attan tüşken, şaşırğan,
Betin örte, sesin qısa, kizlene:
“Cengiz, Temir, Batını men bilmiymen,
Men olarnı iç körmedim...” – seslene...

Duşmanları: “Sensiñ! – diyler, qıynaylar,
Mına resmiñ tarihlarda körüne,
Sensiñ, Cengiz arqasından cuvurğan,
Betiñ seri, pantik murnıñ kiçkene!”

“Men tügülmen! – diy faqır, ay zarlana, –
Cengiz, Batı cınsımda iç bolmadı!
Babam, anam bir Şerife, bir Seyit,
Yaqınlarım ya bir molla, ya qadı...”

Taşlañız o faqır halqnı, suçu coq,
Suçu bolsa, caşavında ödiycek, –
Menmen Cengiz, Temir hannıñ torunı,

Yüklenemen bar suçların olarnıñ:
Bizler caqtıq, Bağdadıñnı, Basrañnı,
Bizler cıqtıq sarayların Romanıñ,
Bizler soydıq aqsüyegiñ, qarañnı!.

Kel, bir sor! Beriyim ep esabın,
Dalmaçyanıñ, Macarlıqnıñ, Qazaqnıñ,
İndiyanıñ, Aq deñizniñ, Azaqnıñ,
Kel bir sor barbarlıqnıñ esbabın!..

Qılıçım coq, atlarım coq, cayavman…
Cüregimde canğan ateş duruldı...
Moynum bahtnıñ qollarında buruldı,
Bugün ölüm collarında bir savman!.

Ey, Avropa, ey, ülema, biliñiz!
Kitaplarıñ yalan aytsa daim şay,
Daim qursañ közyaşından kök saray! –
Silkinirmen, bolurman tez bir Cengiz!..

Kitaplarıñ Diclelerge atarman!
Saraylarıñ yermen yeksan etken soñ,
Balañ-çağañ otqa qurban ketken soñ,
Kene keter, mezarsız şay catarman!

Eziliyim, yükleniyim suçların!
Büyük hannıñ, büyük halqnıñ mirasın,
Yükleniyim babalarım günasın,
Şay cüriyim şu dünyanıñ ucların!...

Bekir Çoban-zade
      Budapeşt,
      1920 s. fevral 13

Sırımnı bildırme,
Cavlarnı qüldırme,
Tatarman – Cengızday!

Beqır Şobanzade
batugeray
Hero Member

Azalıq malümatı
« Cevap #63 : 2009 dekabr 06, 10:38:52 »

Bız Türkiyedeki TATAR Khalkı;  Kıpşak, Alan, Kuman dep aytılgan khalklardan tuvulmuz; hatta bo khalklarman tarihte köp soguşlarda cenk ettık. Menım bılgenıme köre, Tatarcada Kuman = Taharet ibriği bola.

Mına sızge Türkiyedeki TATAR Khalkının Ecdadı.

DEGENINDAY BOLDUNMU?

Mına kirdin mezarga,
Endı coksun collarda,
Cıyganın köp malların,
Kaldı endı cavlarga.
Sen Dünyaga toydunmu?
Kââpırge cav boldunmu?
Kan kureşmen ograşıp,
Batırler diy uruşup,
GerayKhan lar Torunu!
Degenınday boldunmu?

Kırmeden şo mezarga,
Şıksa edın collarga,
Cıyganın köp malların,
Kalmaz edı cavlarga.
Sen Dünyaga toymadın,
Kâpırge cav bolmadın,
Kan kureşmen ograşıp,
Cigitler diy uruşup,
Temir Khan nın Torunu!
Degenınday boldunmu?

Ka? Ne ettın caşavda?
Ömür aydap Dünyada,
Tatarman dep Toylarda,
Şınlar aytıp cürdünmü?
Endı keş boldu vakıt,
Közyaşın cerge akıt,
Tursanda şo mezardan,
Caşlıgın cok ne yazık.
Batu Khan nın Torunu!
Degenınday boldunmu?

Men şıgaman collarga,
Canım peda Vatanga,
Şay olüm collarında,
Bır kün kırsem mezarga,
Sen diy bolmam öldümmü?
Bılay kırsem mezarga,
Endı küneş cavlarga,
Tuvmayacak kördünmü?
Cengiz Khan nın Torunu!
Degenımday Boldummu?

Yazan: Cihangir BORAN
Tarih:  01. 12. 2009
Sakarya (Tırnaksız) Köyü.

« Soñki deñişiklik: 2009 dekabr 06, 11:27:24 Yollağan: batugeray » Logged

Sırımnı bildırme,
Cavlarnı qüldırme,
Tatarman – Cengızday!

Beqır Şobanzade
AlperenKIRIM
Sr. Member

Beyanat sayısı: 169

Azalıq malümatı
« Cevap #64 : 2009 dekabr 07, 00:39:25 »

Saygılı AlperenKIRIM rumuzlu porum Azası, Türkiyedeki Kırım Tatarlarının bır Derneklerı yaut Orgazisyonları cok. O senın aytkanın Organizasyonman Derneklerin Kapısına kette bır kara? ne caza o cerde? KIRIM TÜRKLERI dep caza! menı anlaysımı eken. Bulay bolganga, men eş bırevını saylamayman. Eger bır kün, Türkiyede, KIRIM TATARLARI dep cazgan, bır Organizasyon, bır Dernek Kurulgan bolsa, baş azası men bolurman; bonu da aruv etıp miyina cerleştır endıgı, bolurmu?

Alınma
av bol Saygılı AlperenKIRIM Rumuzlu Porum Azası,

Men taptımda, sen taa özünün ne cazganından kaberın cok. O dernegın atı senın cazganınday “kırım tatar”  dernegı tuvul,
“Kırım Tatarları” dernegı; menı anlaysınmı eken? sen ne cazganını bılmiysin, baliy okuganın siylernı tuvra oku. O dernegın tam atı mına şulay:
Kocaeli Kırım Tatarları Kültür ve Dayanışma Derneği

Bılay kelıme oyınlarını taşla endı.

Alınma
Men özüm bek kuvandım. Emen Aza bolayım dep ograştım; lakin Kocaeli Şeerinde ikamet etmek, kaide eken. Menım kop cüregım avurdu

ne boldı cengiz khan?  kıvırdın kene mi?

aytılğan söz , atılğan ok qaytmaz diyler.  Smiley
batugeray
Hero Member

Azalıq malümatı
« Cevap #65 : 2009 dekabr 07, 08:10:53 »

Saygılı AlperenKIRIM rumuzlu porum Azası, Türkiyedeki Kırım Tatarlarının bır Derneklerı yaut Orgazisyonları cok. O senın aytkanın Organizasyonman Derneklerin Kapısına kette bır kara? ne caza o cerde? KIRIM TÜRKLERI dep caza! menı anlaysımı eken. Bulay bolganga, men eş bırevını saylamayman. Eger bır kün, Türkiyede, KIRIM TATARLARI dep cazgan, bır Organizasyon, bır Dernek Kurulgan bolsa, baş azası men bolurman; bonu da aruv etıp miyina cerleştır endıgı, bolurmu?

Alınma

Men taptımda, sen taa özünün ne cazganından kaberın cok. O dernegın atı senın cazganınday “kırım tatar”  dernegı tuvul,
“Kırım Tatarları” dernegı; menı anlaysınmı eken? sen ne cazganını bılmiysin, baliy okuganın siylernı tuvra oku. O dernegın tam atı mına şulay:

Alınma
Men özüm bek kuvandım. Emen Aza bolayım dep ograştım; lakin Kocaeli Şeerinde ikamet etmek, kaide eken. Menım kop cüregım avurdu

Saygılı AlperenKırım Rumuzlu Porum Azası,

Senın akıykatten, ne okuganından, nede cazganından kaberın cok.
Men özüm o Dernekke emen Aza bolayım dep ograştım; lakin Kocaeli Şeerinde ikamet etmek, kaide eken. Men o şeerde ikamet etmiymen..Menım kop cüregım avurdu. Yani menim kolumda bır şiy cok. Dernek kaidelerı bulay eken. Eger taa da anlamagan bolsan bır taa cazayım. Em konumuz da Türkiyedeki Dernekler tuvul; eger Türkiyedeki Dernekleri müzakere etecek bolsak başka bır konu aş.

Bırde Cengiz Khan Atamın Atını Avzına alma! caraşmaz saga; men senın Atalarına saygısızlık yasamayman.

Tatar tuvulman dep aytasın, bo da belli bola zaten; Eş Tatarga da uşamaysın. Akıykatten senın Ataların kım edı?
Kıpşakmı edı? Türükmü edı? Alanmı edı? Kumanmı edı?

Kıvırmadan bır cevap beremezsın; çünkü mence bo soravın cevabını sen özünde bılmiysin.

ekisi farqlı dernek
bilgi saibi olmadan fikir saibi olmaq bu olsa kerek...

Saygılı Timur Rumuzlu porum azası,

Men er şiyni bılemen dep iddea etmiymen. Menimde ufak tefek atalarım elbette bolacak. Akır sonu bır atamı taptın ya kuvanırsın endı. 
Ekevı ayrı Dernek bolsa ne bolacak? Türkiyede 31 Kırım dernegının 30 tanesının atı Kırım Türklerı dernegı dep saylana, e ne eken? bırtane dernek bar eken Kırım Tatarları dernegı dep. O dernegı kurgan cıgıtlerden de, Alla razı bolsun. Men özüm bek kuvandım. Emen Aza bolayım dep ograştım; lakin Kocaeli Şeerinde ikamet etmek, kaide eken. Menım kop cüregım avurdu. Genede kop kuvandım. Mına ast bette link beremen Er Şeerden, er Ülkeden mail atıp rica eteyikte, Tış caklarda bolgan Bız diy Tatarlar nı da, azalıkka kabul etsınler.

http://www.kocaelikirim.org/home/index.php?option=com_contact&Itemid=3

Esen bolunuz.

« Soñki deñişiklik: 2009 dekabr 07, 08:16:30 Yollağan: batugeray » Logged

Sırımnı bildırme,
Cavlarnı qüldırme,
Tatarman – Cengızday!

Beqır Şobanzade
AlperenKIRIM
Sr. Member

Azalıq malümatı
« Cevap #66 : 2009 dekabr 07, 08:45:52 »

Alınma

Alınma

Saygılı AlperenKırım Rumuzlu Porum Azası,

Senın akıykatten, ne okuganından, nede cazganından kaberın cok.
Men özüm o Dernekke emen Aza bolayım dep ograştım; lakin Kocaeli Şeerinde ikamet etmek, kaide eken. Men o şeerde ikamet etmiymen..Menım kop cüregım avurdu. Yani menim kolumda bır şiy cok. Dernek kaidelerı bulay eken. Eger taa da anlamagan bolsan bır taa cazayım. Em konumuz da Türkiyedeki Dernekler tuvul; eger Türkiyedeki Dernekleri müzakere etecek bolsak başka bır konu aş.

himm demek şay. Catqan tüyenin avızına, cel tığırğan qamğaq diyler. özın catqan cerne kelmiyler mi? catqan catana kelip atlarnın kırım tatar dernegi bolğannı sağa aytıp bolmadılar mı?
batugeray
Hero Member

Azalıq malümatı
« Cevap #67 : 2009 dekabr 07, 18:11:34 »

Sav bol Saygılı AlperenKIRIM Rumuzlu Porum Azası,

Mına link beremen, aruv oku! okuman cazmanda bar dep bılemen ya, mence sorun bazı İnsanların Kafasındadır.

Saygılı Alperen KIRIM rumuzuman cazgan porum azası; eger müsaade eter bolsan, menım saga bır şahsi soravım bar. Men senın Tat bolganını aruv etıp bılemen. E neşün şöl şivede lap etmege ograşıp, özünü de bızge, Dobruca Tatarı bolup kosterecek bolasın? Tat bolsan, kokregın tüyüp Tat man dep ayt, ne korkasın? Yoksa soyunu inkarmı etesın?

Bırde Türkiyedekı, Bolgaristandakı, Romanyadakı Tatar kalk, özüne “Kırımtatar” demiy de, Kırım Tatarımız diy, bonu sende kop kere tılge ketırıp ayttın; olay tuvulmu?

Bırde men saga, bır vakıt eveli bulay bır sorav salgan edım. Taa tüşünesınmı ne aytsam aceba dep? mence kop ograşma, ne bolsan onnu ayt. calan aytmak eş bır kımsage caraşmaz. Em mence sen Tatar da tuvulsun, zaten eş Tatargada uşamaysın.
Eger men yalancı bolsam, Caz Atınman Soy Atını, Köyünü biyergede koreyik kadiy cigit Tatar ekesın. sal resmını biyergede koreyik kadiy cigit Tatar ekesın.

Mına menım Atım, Cihangir BORAN  Ankara – Polatlı Tırnaksız Köyü Tatarlarındanman Porum Avatarımtakı resmımde özümün resmı.
Saga ayta ayta men bıktım endı.

E senın de terakay cüregın bar bolsa, endı menmen Cıgıt Cıgıtke tartışırsın. Mına men bulay bırevımen; er şiyim appaçık. Endı sende, Tatarman diy bolsan, eş anyerge mınyerge kıyışmadan Cıgıt Cıgıtke şık ta bır koreyik AlperenKIRIM kadiy Tatar eken.
Olay Tamgalı kög Bayragımıznın artına saklanıpta anavga, mınavga Tatarlık üyretecek bolup cürme! Geş o mukaddes bayragımıznın aldınada koreyik kadiy Tatar ekesin. Tatarlıknı bızge kandan Kuday tılep bergen, ket sora alemge neşın bılay tılegen? Köp kere, kımsemen talaşmadan cürsekte, kerek bolgan cerde salarmız cüregımıznı Kög bayraknın aldına. O vakıt körür sen diy cavlar, Tatar kaydiy eken. Bır taa da, maga Tatarlık üyretecek bolup cürgen kışıde, en az menım gadar cürek bosun; bolsun da, cüregım canmasın baliy.

Taa da, gene anlamagan bolsan gene cazayım; sen taa özünün ne cazganından kaberın cok. O dernegın atı senın cazganınday “kırım tatar”  dernegı tuvul,
“Kırım TatarLARI” dernegı; menı anlaysınmı eken? sen ne cazganını bılmiysin, baliy okuganın siylernı tuvra oku. O dernegın tam atı mına şulay:
Kocaeli Kırım TatarLARI Kültür ve Dayanışma Derneği

Mına link beremen, aruv oku! okuman cazmanda bar dep bılemen ya, mence sorun bazı İnsanların Kafasındadır.

Em konumuz da Türkiyedeki Dernekler tuvul; eger Türkiyedeki Dernekleri müzakere etecek bolsak başka bır konu aş.
« Soñki deñişiklik: 2009 dekabr 07, 19:57:09 Yollağan: batugeray » Logged

Sırımnı bildırme,
Cavlarnı qüldırme,
Tatarman – Cengızday!

Beqır Şobanzade
AlperenKIRIM
Sr. Member

Azalıq malümatı
« Cevap #68 : 2009 dekabr 08, 00:21:27 »

Alınma
Eger bır kün, Türkiyede, KIRIM TATARLARI dep cazgan, bır Organizasyon, bır Dernek Kurulgan bolsa, baş azası men bolurman; bonu da aruv etıp miyina cerleştır endıgı, bolurmu?

Alınma
Emen Aza bolayım dep ograştım; lakin Kocaeli Şeerinde ikamet etmek, kaide eken. Menım kop cüregım avurdu

mınday kıvırgan adamğa siznin koyde ne diyler? tatarman tatarman şayğa şeker qatarman , em aytarman em qaytarman. bo siznin koyden çıqtı mı?

Cengiz han toresinde yaza mi bolar?
AlperenKIRIM
Sr. Member

Azalıq malümatı
« Cevap #69 : 2009 dekabr 08, 00:44:10 »

“Kırım TatarLARI” dernegı; menı anlaysınmı eken? sen ne cazganını bılmiysin, baliy okuganın siylernı tuvra oku. O dernegın tam atı mına şulay:

Em konumuz da Türkiyedeki Dernekler tuvul; eger Türkiyedeki Dernekleri müzakere etecek bolsak başka bır konu aş.

Saygılı AlperenKIRIM rumuzlu porum Azası, Türkiyedeki Kırım Tatarlarının bır Derneklerı yaut Orgazisyonları cok. O senın aytkanın Organizasyonman Derneklerin Kapısına kette bır kara? ne caza o cerde? KIRIM TÜRKLERI dep caza! menı anlaysımı eken.

Green
batugeray
Hero Member

Azalıq malümatı
« Cevap #70 : 2009 dekabr 08, 19:51:27 »

Saygılı Alperen KIRIM rumuzuman cazgan porum azası,

Saga kop kere ayttım, gene aytayım; senın akıykatten, ne okuganından, nede cazganından kaberın cok.
Men özüm o Dernekke emen Aza bolayım dep ograştım; lakin Kocaeli Şeerinde ikamet etmek, kaide eken. Men o Şeerde ikamet etmiymen. Menım kop cüregım avurdu. Yani menim kolumda bır şiy cok; men aytkanım sözümde berkmen. Dernek kaidelerı bulay eken. Eger taa da anlamagan bolsan bır taa cazayım.

Bırde maga Cengiz Khan dep aytkasın; sav bol; lakin men, bır pıkare Tatarman. Menım Atım, Cihangir BORAN, maga Atımla itab etken bolsan, taa da aruv boluredı dep tüşünemen; çünkü men sendiy, Atımnı sanımnı saklap koyanbak cigitligi yasamayman.

Bo cıyında, bırde maga şaksi sorav etılgenı üşün; ayrıca şaksımnın konudan tış bolganı üşün, Mına ast bette, bo saytın başka bır pıtagında, cevabımnı saldım. Neşın bılay ettın? Dep sorasanız, men er vakıt bo ne bolganı belırsız porum azasına medeni bır şekilde, avzunun payını bergende, porum kuralları şerşevesinde cazuvlarım, “konudan tış boldu” dep deniştirilip avuşturula. Saygı tuyamız; lakin Bonday şiylerge pırsat bermemek üşün; ayrıca Kaidelerge saygısızlık etmemek üşün, cevabımnı mına ast betteki bo linke saldım.   

SERBES VE DEMOKRATİK KÜRSÜ

http://medeniye.org/forum/index.php/topic,291.msg1696.html#new

Esen bolunuz

Cihangir BORAN
« Soñki deñişiklik: 2009 dekabr 08, 20:56:23 Yollağan: batugeray » Logged

Sırımnı bildırme,
Cavlarnı qüldırme,
Tatarman – Cengızday!

Beqır Şobanzade
AlperenKIRIM
Sr. Member

Azalıq malümatı
« Cevap #71 : 2009 dekabr 08, 21:28:54 »

Saygılı Alperen KIRIM rumuzuman cazgan porum azası,

Saga kop kere ayttım, gene aytayım; senın akıykatten, ne okuganından, nede cazganından kaberın cok.
Men özüm o Dernekke emen Aza bolayım dep ograştım; lakin Kocaeli Şeerinde ikamet etmek, kaide eken. Men o Şeerde ikamet etmiymen. Menım kop cüregım avurdu. Yani menim kolumda bır şiy cok; men aytkanım sözümde berkmen. Dernek kaidelerı bulay eken. Eger taa da anlamagan bolsan bır taa cazayım.

ebet toğrı aytasın. mağa aytıp qaytqan adamlarnı anlamağa qıyın bola. Yanı senin qolunda bır şiy coq, ya kimnin qolunda bar? Menım qolumda mı? İstep bolsan kocaeli dernegi kelsin siznin köyge aşılsın , catqan catan qatına , bola mı? Ya istesen siznin köynin adın deniştirsin Türkiye Millet Meclisi,kocaeli dep salsın, bola mı? Ya da kocaeli dernegi öz kaidelerni deniştirsin sizçün, bola mı? ya bolay bolğanda aza olacaqsız mı?
batugeray
Hero Member

Azalıq malümatı
« Cevap #72 : 2009 dekabr 08, 22:19:29 »

Ya da kocaeli dernegi öz kaidelerni deniştirsin sizçün, bola mı? ya bolay bolğanda aza olacaqsız mı?

Saygılı Alperen KIRIM rumuzuman cazgan, ne bolganı belırsız porum azası,

Maşalla akır sonu annadın,

Calgız kene O dernegın atını teran kıskaltkasın; O dernegın atı senın cazganınday “Kocaeli”  dernegı de tuvul,
O dernegın tam atı mına şulay:

TANGRI BIR DEP AYTARMAN

Maga Kıpşak degen Şoşka,
Kette bır Aynaga kara,
Özün uşaysın Bolgarga,
Menım Atımla ograşma,
Maga derler Tatar Mirza.

Tarih:  26. 09. 2009

« Soñki deñişiklik: 2009 dekabr 08, 22:38:01 Yollağan: batugeray » Logged

Sırımnı bildırme,
Cavlarnı qüldırme,
Tatarman – Cengızday!

Beqır Şobanzade
AlperenKIRIM
Sr. Member

Azalıq malümatı
« Cevap #73 : 2009 dekabr 09, 00:30:21 »

Ya da kocaeli dernegi öz kaidelerni deniştirsin sizçün, bola mı? ya bolay bolğanda aza olacaqsız mı?

elbette cengiz kan içün dernek öz qaidelerni deniştirsin kerek. deniştirip bolmağanda biznin cengiz kan aytqanından qayta. eh şay dernek yok dep bile edi ya onçün aslanday öküre edi ya. Green han bolmağannı da bilgençün  han bolsa aytsa şot man qolımnı keser edım dep öküre edi biznin cengiz han. Green ama han da bolsa demek o zamanda ikamet kerek eken menim qolumda tuul ay köp avurdu cüregim dep aytar ve qaytar biznin cengizday tatar. Green

« Soñki deñişiklik: 2009 dekabr 09, 00:34:56 Yollağan: AlperenKIRIM » Logged
batugeray
Hero Member

Azalıq malümatı
« Cevap #74 : 2009 dekabr 09, 18:40:09 »

elbette cengiz kan içün dernek öz qaidelerni deniştirsin kerek. deniştirip bolmağanda biznin cengiz kan aytqanından qayta. eh şay dernek yok dep bile edi ya onçün aslanday öküre edi ya. Green han bolmağannı da bilgençün  han bolsa aytsa şot man qolımnı keser edım dep öküre edi biznin cengiz han. Green ama han da bolsa demek o zamanda ikamet kerek eken menim qolumda tuul ay köp avurdu cüregim dep aytar ve qaytar biznin cengizday tatar. Green

Men özımnı bılemen, sen bızık plak diy aynı şiylernı aylandırıp, aylandırıp cazaber; ne tüşünsen tüşün; bo cazuvlarımıznı okugan kişilerde kımnın ne bolganını aruv etıp  annaganlardır endı.

Bırde Cengiz Khan Atamnın atını avzuna alıp, özaklından dalga geşip, mıskılcılık yasaycak bolasın ya; mence kene özüne caraşkan şiylernı yasaysın; sen diy köp kişi ertede, burungu vakıtlarda Cengiz Khan Atamnın, Atının nallarını calay edıler. Bo kün de, Rametlık bolgan o Mübarek zatman dalga geşecek bolup, mıskılcılık yasaysınız. Apperım, sen diy bır Kıpşak Bolgarınada, bulay şiyler caraşır.

Calgız senın karşında Tatar uğlı Tatar bar; bıznıng töremızde, BULAY EDEPSIZLIKLER COKTUR. Rahmetlı bolup Alla katına ketken bır kişı, isterse, sen diy Kıpşak Bulgarı bolsun, isterse de, Rus bolsun, endı o bıznıng tüşmanımız tuvuldur; bızlerge artık o zatka dua etıp Kudaydan ramet tılemek tüşer.

Bırde maga öz atımman itap etebılırsın, menım Atım Cihangir BORAN; maga, Cihangir dep aytabilirsin. Men sendiy Koyancürek tuvulman. E nege mıskılcılık yasap lakap takacak bolasın? Yoksam menımde sen diy edepsızlık etıp, saga lakap salmamımı arzu etesın.

ör: Mende saga, er vakıt,  Koyancürek "Malperen KIYIŞ” dep aytsam bek mı aruv bolacak?

Bırde saga bır tavsiyem bar, sen çeşit türlü porumlarda menım Atalarım Kıpşak edı, Kuman edı dep cüresınya; ket bır Dobrucadaki akıykı Kırım Tatarlarına bır sora, Tatarcada KUMAN dep nege aytalar.    Milletı özüne küldürüp, maskara bolasın kaberın cok Tat balası.

Tatarcada KUMAN = Taharet ibrigi bola.
bo Kuman, Helada kullanılgan bır şiydir; oman bıryakını cuvarsın; menı annaysınmı eken. Grin

CENGİZ KHAN NI SAGINDIK

Sagındık dep köp aytamız, Atam neşün kelmiysin?
Kög te uşkan Kogerşınler, saga kaber ketırsın.
Bır korgende sen bızlernı, süngürüpte ketersın.
Kara bızge ne bolgan? Khanlıgımız dargagan.
Coytulgan öz Balların, Mında Tatar kalmagan.
Bırevımız Türk bolgan, bırevmızde Bolgardan.
Töre - Möre kalmagan, Cavdan aşşuv almadan.
Köp Tatarlar bay bolgan, öz Teregın taptagan.

Tatarlıknı coytkan Khalk, tınla saga aytaman.
Tatar şulaymı eken? Ötmek aşaymı eken?
Öz Töresın bılmeden; aytsa, yaşaymı eken?
Bay boldum dep kuvanıp, kıyiplenıp kopayıp,
Töremıznı taptaysın, bonlar ayıptır ayıp.
Ket bır kurganlarga bar, kaz kör astında ne bar?
Kım aketken anyaka, bır top kefen den başka?
Coytmam özümnü desen, aldın Törenden başla.

Tarih:  16. 10. 2009

« Soñki deñişiklik: 2010 fevral 17, 00:33:11 Yollağan: batugeray » Logged

Sırımnı bildırme,
Cavlarnı qüldırme,
Tatarman – Cengızday!

Beqır Şobanzade
Saife: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 9
  BASTIR  

Barmağa istegen yeriñiz:  

MySQL ile küçlendirildi PHP ile küçlendirildi Powered by SMF 1.1.8 | SMF © 2006, Simple Machines LLC

XHTML 1.0 keçerli! CSS keçerli! Dilber MC Theme by HarzeM